#23001

ЕДНОФАМИЛНА КЪЩА, БАРСЕЛОНА

Имотът се намира на склон в покрайнините на гр.Барселона, Испания и предоставя атрактивен панорамен изглед към града. Къщата се откроява с впечатляващ силует. Композицията на обемите е подчертана с прецизна комбинация на нормативните уреди, функционалност и фасадни материали. Сградата е монолитна със стоманобетонна конструкция. Топлоизолациите са от EPS I XPS с дебелини 150-200мм. Дограмата е от енергоефективни профили с трислоен стъклопакет.
На приземния/сутеренния етаж с площ от 327м2 са разположени: гараж, стълбище, английски двор, гараж за мотори, две технически помещения и техническото помещение с дъното на басейна.
На първия жилищен етаж/основният етаж с площ от 210м2 са разположени: входно антре, стълбище с предверие, покривна тераса, склад, спалня с баня, отделна тоалетна и просторно помещение, което съчетава три функционални звена: луксозна линейна кухня с остров, трапезария и два къта на всекидневната, които с помощта на витрини обединяват пространстовото на верандата, двора и всекидевните кътове.
На втория етаж с площ 227м2 са разположени три спални с дрешници, едната, от които е с баня, отделно мокро помещение, отделна баня, покривна тераса и тераса към всяка една от спалните.
Къщата е проектирана с две стълбища, като едното е в пространстовото на дневната. В тази зона се оформя галерия.
Всички помещения са функционално обвързани, така че връзките помежду им са рационални, лесно достъпни и съобразени с денивелацията на терена.
Дворното пространство е разделено на нива, следвайки денивелацията от една страна и от друга е съобразено с това да не се получават високи подпорни стени, които да засенчват самия двор.

Тип

Еднофамилна жилищна сграда

Стил

Модерна

РЗП

360 m²