Локация

София

Тип

Тристаен апартамент

Статус

В процес на изпълнение

Описание

Модерен апартамент за двучленно семейство в гр. София. Предпочитаната от клиентите цветова гама е зададена като “светли, изчистени тонове, задължително с дървесни елементи по стените”. Важно за тях е да има възможно най-голяма и практична кухня. Другото им изрично желание е да има достатъчно дневна светлина в апартамента и най-вече – в дневната.

Особености

Голямото предизвикателство пред екипа на Grayscale architects в този обект е архитектурата: апартаментът е с изключително неправилна форма. Голяма част от стените не са успоредни, което означава, че за да бъдат усвоени пространствата по най-добрия начин, ще е необходимо особено въображение и мислене “извън кутията”. 

Проектно предложение

Интериорният проект спазва напълно желанията на клиентите. Използвани са светли, монохромни цветове, съчетани с дърво, създаващо уют. Работено е изключително в посока светло жилище, с много достъп на слънчева светлина.

Основната концепция на апартамента е да е светъл и отворен, затова и премахнахме вратата между антрето и всекидневната. За да разделим функционално пространствата, ги отделихме чрез ажурна дървена преграда. В дневната са обособени две зони – зона с мека мебел и ТВ, както и зона на кухня и за хранене. За да постигнем желания ефект за много светъл дом, освен светлите цветове, които „отварят“ пространството, разширихме и фасадния прозорец, за да може да навлиза достатъчно естествена светлина.