Локация

София

Тип

Помещение на три нива

Статус

В процес на изпълнение

Описание

Много любопитен интериорен проект за жилище, създадено с цел отдаване под наем. Желанието на инвеститорите е помещението да е пригодено за до 6 посетители. Стил: индустриален, модерен, в сива цветова гама с цветни акценти. Задължителни елементи са шарените плочки в банята и използването на бетон.

Особености

Площта и разпределението са необичайни и доста предизвикателни – спалня, обща стая и баня са разположени на три нива, с обща площ на целия обект само 27 кв.м.

Проектно предложение

За да се спази предпочитаният от клиентите стил на интериорния дизайн, са използвани: саморазливна настилка, декоративни гипсови тухлички, свежи цветове, метални елементи. Проектирана е една обособена спалня на второто ниво, която е отворена към първото, а общото помещение се получава с двойна височина. До банята с тоалетна, която се намира на етаж -1, се слиза по стълба.

Интересни са и таваните в помещението. Проектирани са да бъдат с фототапети, изобразяващи карта на София, за да могат посетителите на обекта да си набележат къде ще отидат, докато лежат на леглото на второто ниво.

Темата на обекта е Staircases, тъй като има много нива и много стълби. Важно беше да предложим такова усвояване на пространството, че да има достатъчно места за спане, да се обособи зона за кафе с мини бар и да има функционална баня с тоалетна.